Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

17/09/2018

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 φυσικό αέριο και στους Σοφάδες Καρδίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Και ο Δήμαρχος Σοφάδων Καρδίτσας κ. Σκαρλος Θ., επισκέφτηκε το περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ. Στη συνάντηση του με τον κ. Μπακούρα Λ., Γενικό Δ/ντη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενημερώθηκε ότι ο Δήμος Σοφάδων έχει ενταχθεί στο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018-2022, καθώς μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από την  Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΕ), άνοιξε ο δρόμος για την τροφοδότηση ολοένα και περισσότερων περιοχών με  συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Έως τέλος του έτους,  θα παραχωρηθεί ο χώρος  από το  Δήμο Σοφάδων για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης, και επιπλέον θα συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευής του δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως πληθυσμιακά στοιχεία, αριθμός διαμερισμάτων, υδρόμετρα, κτιριακές υποδομές δημοτικών κτιρίων, μεγάλοι πελάτες καθώς και επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα.

Οι  εργασίες για την τροφοδότηση του Δήμου Σοφάδων αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να επωφεληθούν από τη χρήση φυσικού αερίου.  

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.