Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

13/11/2020

Συνεργασία ΔΕΔΑ – ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων διανομής

Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με στόχο την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια προς όφελος των καταναλωτών.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 όταν υπογράφηκε η  Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φ.Α. (SLA) για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την υποστήριξη της ΔΕΔΑ στην ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

 

Η ευόδωση της σύμπραξης μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ δημιούργησε νέες προοπτικές. Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών υπέγραψαν την 1/11/2020 νέα Σύμβαση για την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε περιοχές της Νοτίου Ελλάδας.

 

Στόχος της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και αξιοπιστίας των υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια και την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά:  «Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και η βέλτιστη διαχείριση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διεύρυνση της συνεργασίας της ΔΕΔΑ με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τους καταναλωτές. Πιστεύουμε στις συνέργειες μεταξύ φορέων που έχουν κοινό όραμα και φέρουν συμπληρωματικά χαρακτηριστικά και θεωρούμε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να αποφέρουν».

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας σημείωσε: «Θεωρούμε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας με τη ΔΕΔΑ προσδίδει αυξανόμενη προστιθέμενη αξία στους εταίρους μας και το κοινωνικό σύνολο. Είναι χρέος, η αξιοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας και η διάχυση της γνώσης για την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών διανομής σε όλη την επικράτεια. Υπηρετούμε τον στόχο της ανάπτυξης και λειτουργίας των δικτύων διανομής με ασφάλεια και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που καθιστούν τις υποδομές πιο ευέλικτες και αποδοτικές. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε συνεργασίες που βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς του Φυσικού Αερίου,  με γνώμονα την πρόοδο των δύο εταιρειών».