Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

06/11/2018

Ρεκόρ 10ετίας νέων συμβάσεων τον Οκτώβριο

 

Ρεκόρ 10ετίας νέων συμβάσεων τον Οκτώβριο

Ρεκόρ 10ετίας κατέρριψαν για τον μήνα Οκτώβριο οι υπογεγραμμένες νέες Συμβάσεις Σύνδεσης με το φυσικό αέριο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν 3.300 νέες Συμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο φυσικό αέριο.

Έως σήμερα, έχουν υπογραφεί το έτος 2018 συνολικά 19.216 νέες συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 34,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους.

 

 

Τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Ελασσόνας στο δίκτυο φυσικού αερίου

 

Στην υπογραφή Συμβάσεων Σύνδεσης φυσικού αερίου για τα 10 Δημοτικά κτίρια της Ελασσόνας, προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 05.11.2018 με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νικόλαος Ευαγγέλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα. Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα. Τόνισε επίσης ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο και ότι θα έχουν άμεσο οικονομικό όφελος από τη χρήση του φυσικού αερίου τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις. 3

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ελασσόνα έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και ότι το δίκτυο της περιοχής, υπολογίζεται να τροφοδοτηθεί εντός της πρώτης εβδομάδας του Δεκέμβριου 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κα Καλογήρου Ε., το ενδιαφέρον των κατοίκων της Ελασσόνας είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 760 αιτήσεις σύνδεσης ενώ έχουν ήδη συμβληθεί με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ οι πρώτοι καταναλωτές. Η ανάπτυξη του Δικτύου θα συνεχιστεί με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελασσόνας, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Στο επόμενο διάστημα μεταξύ 12-15 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η επίσκεψη της κινητής μονάδας εξυπηρέτησης πελατών στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας όπου οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για θέματα των νέων συνδέσεων αλλά και του τρόπου της ασφαλούς χρήσης του καυσίμου.

 

 

Ενημερωτικές δράσεις σε Ν. Μηχανιώνα και Επανομή για τη διαδικασία σύνδεσης και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

 

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου διενεργήθηκε η ενημερωτική δράση των πολιτών της Νέας Μηχανιώνας στην κεντρική πλατεία της περιοχής, με το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Αντίστοιχες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν για τους πολίτες της Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Στις περιοχές παρευρέθηκε το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών με το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παρουσία του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γ. Μαυρομάτη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, καθώς και του Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μιχάλη Στεργιόπουλου.

Πλήθος πολιτών εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τα οφέλη του φυσικού αερίου. Το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποδέχθηκε τους πολίτες της περιοχής παρέχοντας πλήρη ενημέρωση για τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, την ελεύθερη επιλογή αδειοδοτημένου Εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή, όπως και για την επιλογή Προμηθευτή όσον αφορά στην Σύμβαση Προμήθειας Φυσικού Αερίου. Επίσης, οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να προβαίνουν στην τακτική συντήρηση, για να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Τις δύο ημέρες διενέργειας των δράσεων συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις σύνδεσης των πολιτών, ενώ η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενημερωτικές ενέργειες και στο μέλλον, με σκοπό την επέκταση του δικτύου στις περιοχές της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων & κατασκευών οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Επισημαίνεται ότι, στον τηλεφωνικό αριθμό 10 302 που είναι ο αριθμός Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μπορούν να καλούν οι πολίτες 24 ώρες το 24 ωρο για να αναφέρουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρατηρείται στην παροχή του συστήματος φυσικού αερίου.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.