Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

24/07/2018

ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

(Αναμένεται η τροφοδότησή του το πρώτο τρίμηνο του 2019)

Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, ολοένα και περισσότερες περιοχές από το πρόγραμμα ανάπτυξης 2018 -2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προχωρούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την τροφοδότηση τους με φυσικό αέριο.

Στο ανωτέρω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Παλαμά κ.  Σακελλαρίου Γ., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ. και της Δ/ντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας, κας Καλογήρου Ε., τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στο Δημαρχείο Παλαμά.

Ο κ.  Μπακούρας Λ. αναφερόμενος στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τόνισε ότι προηγείται η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά σχετικά με την εξέταση του αιτήματος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την παραχώρηση χρήσης χώρου, με σκοπό την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής αερίου, και έπεται ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.   

Ήδη, στην συνάντηση προτάθηκε ο πιθανός χώρος τοποθέτησης του σταθμού, ενώ δόθηκαν από το Δήμο Παλαμά όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως Πληθυσμιακά Στοιχεία, Αριθμό Διαμερισμάτων, Υδρόμετρα, Κτιριακές Υποδομές Δημοτικών Κτιρίων, Μεγάλοι Πελάτες (Εκκοκκιστήρια, Βιομηχανίες) καθώς και επιχειρήσεις του Δευτερογενούς Τομέα.

Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Παλαμά αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2018 με στόχο να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ως εκ τούτου οι πολίτες του Δήμου Παλαμά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, απολαμβάνοντας τα οφέλη από τη χρήση του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαμά ανέφερε ότι: «…άλλο ένα μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σύντομα στον Παλαμά και αρχίζουν να υλοποιούνται, πριν καν κλείσει η πενταετία, οι περισσότερες από τις δεσμεύσεις μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή της, κ Μπακούρα Λ., που επέλεξαν πρώτο τον Παλαμά μετά την Καρδίτσα, για να υλοποιήσουν ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της μικρής μας πόλης. Πολύ σύντομα σε χώρο του δημοτικού καταστήματος θα μπορούμε να δεχόμαστε όσους από τους κάτοικους θέλουν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, για να συμπληρώσουν την αίτηση σύνδεσης και να επωφεληθούν από την απαλλαγή των τελών που ανέρχεται περίπου στο ποσό των 1.000 ευρώ. Για να ισχύει η απαλλαγή των τελών σύνδεσης οι αιτήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως το τέλους του 2018».

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.