Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

01/11/2018

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύνδεσης με το φ.α. των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνδεσης των Ιερών Ναών Καρδίτσας και Φαρσάλων με το δίκτυο φυσικού αερίου προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29.10.2018 με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης της Ιερά Μητροπόλεως Τιμόθεος καθώς και πολλοί πατέρες εκ των Ιερών Ναών της Μητρόπολης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα. Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άρτια συνεργασία της Ιερά Μητρόπολης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τονίζοντας ότι ήδη Ιεροί Ναοί της  Καρδίτσας επωφελούνται της χρήσης του φυσικού αερίου όπου προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση και ταυτόχρονα συμβάλει  στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον.

Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ η κα Καλογήρου Ευθυμία, επισήμανε ότι η  σύνδεση των εναπομεινάντων Ιερών Ναών θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου 2018, ενώ για αυτούς για τους οποίους απαιτείται επέκταση δικτύου, οι εργασίες θα εκτελεστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  κ. Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της προσφοράς που επιτελεί η Μητρόπολη και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Τιμόθεος για τους συμπολίτες των περιοχών Καρδίτσας και Φαρσάλων, τονίζοντας ότι η εταιρεία στέκεται αρωγός με τους πόρους που διαθέτει, για να συμπράξει σε αυτή την προσπάθεια.

Τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Μετεώρων στο δίκτυο φυσικού αερίου

Στην υπογραφή Συμβάσεων Σύνδεσης φυσικού αερίου για τα 13 Δημοτικά κτίρια της Καλαμπάκας, προχώρησε ο Δήμος Μετεώρων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29.10.2018 με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Χρήστος Σινάνης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα. Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Χρήστος Σινάνης ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον. Τόνισε επίσης το οικονομικό όφελος των πολιτών από τη χρήση του φυσικού αερίου τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επιπλέον στον άριστο προγραμματισμό του έργου επέκτασης του δικτύου στην Καλαμπάκα από την Εταιρεία Διανομής Αερίου, όπου το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Καλαμπάκα έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και ότι η  τροφοδότηση του δικτύου της Καλαμπάκας, υπολογίζεται  περί τα μέσα  Νοεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κα Καλογήρου Ε., το ενδιαφέρον των κατοίκων της Καλαμπάκας είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 1.650 αιτήσεις σύνδεσης ενώ έχουν ήδη συμβληθεί με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ οι πρώτοι καταναλωτές. Η ανάπτυξη του Δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της Καλαμπάκας, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Παράλληλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων με παρόντες τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, και τους προαναφερθέντες, κ. Σινάνη Χρήστο, κ. Μπακούρα Λεωνίδα και κα. Καλογήρου Ευθυμία.  Στα πλαίσια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ο κ Λεωνίδας Μπακούρας απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Θεόκλητο, εξέφρασε την πρόθεση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να προχωρήσουν στην υπογραφή Συμβολαίων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στο  επόμενο διάστημα, ώστε να επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου. Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος εκδήλωσε από την πλευρά του, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και θετικά προσκείμενος στην πρόταση του κ. Μπακούρα Λεωνίδα, την επιθυμία της σύνδεσης του νέου κτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και του Γηροκομείου της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.  

Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Μετεώρων ολοκληρώθηκαν σε άριστο κλίμα έχοντας βασικό στόχο την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές καθώς και την διάδοση της χρήσης του σε ολοένα και περισσότερους καταναλωτές.