Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

15/11/2019

Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλία

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 την Λάρισα, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στο επιχειρηματικό δείπνο που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ και στο οποίο μίλησε ο Υπουργός, χαρακτήρισε τις Επενδύσεις «αναγκαίο όρο εθνικής επιβίωσης» και συνεχάρη τους τοπικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η πόλη της Λάρισας έχει αναδειχθεί από σχετική έρευνα ως η «πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Λάρισα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφθηκε την έδρα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Θεσσαλία, όπου τον υποδέχτηκαν ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και το προσωπικό της Εταιρείας. Καλωσορίζοντας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Λ. Μπακούρας  έκανε μια σύντομη αναφορά στην δραστηριότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις περιοχές της Αδείας, παρουσίασε το εγκεκριμένο 5ετές πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο αγγίζει τα 100 εκ.€, και τις καινοτόμες δράσεις της.

Επιπλέον ο κ. Λ. Μπακούρας αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό διείσδυσης  φυσικού αερίου στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την μεγάλη συνεισφορά της στον οικογενειακό προϋπολογισμό από την μείωση του κόστους θέρμανσης. Υπογράμμισε τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου στον εμπορικό και ειδικά στο βιομηχανικό τομέα, καθώς μειώνεται σημαντικά το ενεργειακό κόστος, με αποτέλεσμα η βιομηχανία να ανταποκρίνεται στο ανταγωνιστικό περιβάλλον,  συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «παρά το βεβαρημένο μου πρόγραμμα, αποφάσισα να επισκεφθώ την ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας διότι θεωρώ ότι αποτελεί ένα πρότυπο επιτυχίας στον ενεργειακό τομέα. Τα υψηλά ποσοστά στη διείσδυση του φυσικού αερίου που επιτυγχάνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ , η δυνατότητά της να υλοποιεί έργα και να διανέμει αδιάλειπτα το φυσικό αέριο στον καταναλωτή, την αναγάγουν ως πρότυπο για όλη τη χώρα. Και αυτό μπορώ να το πω και να τη συγχαρώ».

Ο κ. Λ. Μπακούρας ευχαρίστησε τον Υπουργό για τα εξαίρετα λόγια και του προσέφερε ως ένδειξη φιλοξενίας το σύμβολο της πόλης της Λάρισας που είναι το άλογο. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποδεχόμενος το δώρο, ευχήθηκε «Το φυσικό αέριο να καλπάζει σε όλη την χώρα».