Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

27/12/2019

Εκδηλώσεις του προσωπικού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον απόηχο μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ολοκληρώνει μια επιτυχημένη τριετία με την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων που είχε θέσει για το 2019 και την απόλυτη τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης  για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές.

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία με το προσωπικό της ενόψει των εορτών, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε μια σύντομη αποτίμηση της τελευταίας τριετίας και ειδικότερα του 2019 και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αναμένονται για το 2020.

Αρχικά, ευχαρίστησε το προσωπικό για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση ακόμα μιας επιτυχημένης χρονιάς και για τη συνέπειά του απέναντι στις αξίες της διαφάνειας, της αμεροληψίας, του επαγγελματισμού, της συνεργασίας και του σεβασμού, που διέπουν όλους τους τομείς της δραστηριότητας της Εταιρείας. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ως ανεξάρτητος διαχειριστής, λειτουργεί σεβόμενη πλήρως το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο με γνώμονα τη Λειτουργική της Ανεξαρτησία και αναπτύσσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικότητας, αποκλείοντας κάθε μεροληπτική συμπεριφορά, της ισότιμης μεταχείρισης και της ίσης πρόσβασης πληροφοριών των Χρηστών Διανομής.

Υπογράμμισε ότι το 2019 αναμένεται να «κλείσει» για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ με καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους πάνω από 17,5 εκ. € συνεχίζοντας την εφαρμογή των χαμηλότερων τιμολογίων διανομής στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα του άρτιου και ολοκληρωμένου προγράμματος επενδύσεων της. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει διαχρονικά τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους τελικούς καταναλωτές, τους εργαζομένους και το σύνολο των συνεργαζόμενων φορέων.

 

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας, έθεσε τις προκλήσεις για το 2020, τις οποίες η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει χάρη στη δυναμική και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Με στόχο της αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, η Εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα με βάση τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που εξασφαλίζουν την αποδοτικότητα των επενδύσεων για την τροφοδότηση των υφιστάμενων και νέων περιοχών. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Εταιρείας για τη δημιουργία ενός σύχρονου μοντέλου εφαρμογών θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της επερχόμενης χρονιάς.

Από τη μεριά του, το προεδρείο των εργαζομένων ανέφερε ότι η διοίκηση έχει οδηγήσει την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε επιτυχή αποτελέσματα με τη  στρατηγική που ακολουθεί και λειτουργεί πραγματικά με γνώμονα την ανάπτυξη της Εταιρείας, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα σεβασμό στους εργαζομένους. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή όλων των εργαζομένων προς τη διοίκηση, με σκοπό τόσο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Εταιρείας όσο και το μέλλον του προσωπικού.

 

Κατά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο κ. Μπακούρας ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους υγεία και ευημερία για προσωπικές αλλά και επαγγελματικές επιτυχίες. Δήλωσε ότι η Εταιρεία, με επίκεντρο τους ανθρώπους της, εφαρμόζει σύχγρονες πρακτικές διοίκησης που αποσκοπούν στην επίτευξη των εταιρικών στόχων.