Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

04/01/2017

Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων διανομής & εμπορίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την 1/1/2017 και σε συνέχεια της ψήφισης του ν. 4336/2015 για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων Διανομής και Εμπορίας στον κλάδο του φυσικού αερίου, ιδρύθηκε και λειτουργεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.

Από την ανωτέρω ημερομηνία η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας λειτουργεί στη γεωγραφική εμβέλεια των περιοχών Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 

  • Νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής (διαχείριση αιτήσεων, αυτοψιών, κατασκευής έργων και ενεργοποιήσεων)

  • Για το Δίκτυο Διανομής της Θεσσαλονίκης προγραμματίζονται οι επεκτάσεις σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την τροφοδότηση των περιοχών Λαγκαδά, Χαλάστρας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Βασιλικών, Φιλύρου, Χορτιάτη, Μηχανιώνας, Επανομής, Κουφαλίων και Νέας Μεσημβρίας εντός της περιόδου 2017-2021 με το ύψος των επενδύσεων για την πενταετία να αγγίζει τα 58,6 εκατ. ευρώ με κατασκευή δικτύου 254 Km.

  • Για το Δίκτυο Διανομής της Θεσσαλίας προγραμματίζονται οι επεκτάσεις σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την τροφοδότηση των περιοχών Τυρνάβου, Ελασσόνας, Καλαμπάκας και Βελεστίνου εντός του 2017 αλλά και των περιοχών Αγιάς, Δήμου Τεμπών, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, Νέας Αγχιάλου και Φαλάνης έως το 2021 με το ύψος των επενδύσεων για την πενταετία να αγγίζει τα 32,1 εκατ ευρώ με κατασκευή δικτύου 181 Km.

  • Συντήρηση και λειτουργία του δικτύου διανομής αερίου.

  • Άμεση επέμβαση στο δίκτυο διανομής με την 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης επέμβασης στο τηλέφωνο 10302

  • Διαχείριση μετρήσεων και Εσωτερικών Εγκαταστάσεων των καταναλωτών.

  • Παράδοση ποσοτήτων φυσικού αερίου εντός των δικτύων διανομής στους καταναλωτές.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπως θα είναι ο διακριτικός τίτλος της νέας εταιρείας θα λειτουργεί με γνώμονα:

  • Την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής και των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

  • Την παροχή υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής

  • Το σεβασμό της νομοθεσίας, των Αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου

  • Τα εγκεκριμένα τιμολόγια Διανομής και μεθοδολογία από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

  • Την πλήρη οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ και την διασφάλιση παροχής Υπηρεσιών Διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των Χρηστών Διανομής.

 

Αναφορικά με την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου  στις νέες περιοχές έχουν ξεκινήσει εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να επιτευχθεί ο χρονικός προγραμματισμός τροφοδότησης των νέων περιοχών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, το αίτημα των δημοτών τους για σύνδεση και νέων περιοχών με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετέφεραν λίγες ημέρες πριν φύγει το 2016 ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος, και ο απερχόμενος αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πλατυκάμπου, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, στο Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με την παρουσία και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συζητήθηκε διεξοδικά το αίτημα των κατοίκων σε Χάλκη, Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι για να περιληφθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης του.

Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλελέρ για τις κινήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην περιοχή, τονίζοντας ότι έχει ήδη αναπτυχθεί δίκτυο μήκους 18 χλμ, ενώ οι επενδύσεις συνεχίζονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότεροι δημότες.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι άμεσα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για την επέκταση του δικτύου οι κάτοικοι του Ομορφοχωρίου, γεγονός που έγινε αποδεκτό με μεγάλη ικανοποίηση από τους κκ. Νασιακόπουλο και Χατζηκωνσταντίνου.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κοινότητες ο κ. Μπακούρας εκδήλωσε τη θέληση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να εξετάσει την περαιτέρω επέκταση του δικτύου για να προχωρήσει η σύνδεση τους. Ως πρώτη κίνηση μάλιστα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η συλλογή αιτήσεων προκειμένου να αποτυπωθεί το συνολικό ενδιαφέρον των πολιτών και στη συνέχεια να ενταχθούν στον προγραμματισμό επέκτασης του δικτύου της εταιρείας.

Για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων & κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης πελατών λειτουργούν από 01/01/2017 στις παρακάτω διευθύνσεις:

Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας:

 

  • Θεσσαλονίκη: Μοναστηρίου 256 κ Γληνού 7

  • Λάρισα: Φαρσάλων 219

  • Βόλος: Γ. Καρτάλη 32

  • Καρδίτσα: Ταλιαδούρου 18

  • Τρίκαλα: Συγγρού 33