Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

02/07/2018

Τα Τρίκαλα επιλέγουν φυσικό αέριο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Τρίκαλα επιλέγουν φυσικό αέριο

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) την Δευτέρα 02 Ιουλίου 2018, μεταξύ του Ταξίαρχου κου Κωστόπουλου Δ., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λ. και της Δ/ντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας κας Καλογήρου Ε., στις εγκαταστάσεις της σχολής στα Τρίκαλα.  

Ο λόγος ήταν η σύνδεση των εγκαταστάσεων της ΣΜΥ με το δίκτυο φυσικού αερίου.  ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνδεση του στρατοπέδου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, στο σύνολο τους οι εγκαταστάσεις της σχολής, με συνολική ισχύς 3, 5 εκ. Kcal και κατανάλωση περίπου 200.000 κυβικών ετησίως, θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο μέσα στο προσεχές διάστημα όπου θα έχει προχωρήσει η τοποθέτηση του σταθμού και της μετρητικής διάταξης.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δ. όπου ενημερώθηκε για την διείσδυση φυσικού αερίου. Στα εννέα (9) χρόνια δραστηριότητας της εταιρείας το ποσοστό διείσδυσης στο Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 45% του συνολικού πληθυσμού. Εξίσου υψηλό είναι το ποσοστό κάλυψης του συνολικού μήκους των οδών του Δήμου Τρικκαίων με φυσικό αέριο, αφού ξεπερνά το 50%.  

Σε  σύνολο των 68 δημοτικών και σχολικών κτηρίων του Δήμου Τρικκαίων, τα 29 ήδη τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, ενώ τα υπόλοιπα 39 με αναμενόμενη κατανάλωση 800.000 κυβικών ετησίως, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από τον κ Παπαστεργίου Δ., πρόκειται σύντομα να ενταχθούν σε διαδικασία τροφοδότησης τους.

Από την πλευρά της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άψογη συνεργασία και ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρείας, έχουν συμπεριληφθεί επενδύσεις 3 εκ. ευρώ για το Δήμο Τρικκαίων που αφορούν στην επέκταση του δικτύου.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν σε αισιόδοξο κλίμα με την δέσμευση όλων για εποικοδομητική συνεργασία και με κοινό στόχο την ευημερία των πολιτών και του τόπου.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.