Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

05/03/2018

Συνεχίζεται η ενημέρωση για τις εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Λαρισαίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζεται η ενημέρωση για τις εργασίες επέκτασης

του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Λαρισαίων

 

Στο ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων κεντρικών οδών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα (σε πολλές περιοχές της Λάρισας σε συνδυασμό με τα έργα επέκτασης φυσικού αερίου) αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά σε δηλώσεις της η κα Καλογήρου Ευθυμία, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν οι πολίτες – υποψήφιοι καταναλωτές προσέρχονται για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκ μέρους του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΛ. Στις περιπτώσεις αυτές, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι υποχρεωμένη βάσει του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής (ΦΕΚ487/Β’/20.02.2017) να προβεί σε εκσκαφή και αποκατάσταση εκ νέου.

Κοινός στόχος είναι η  προσπάθεια συντονισμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τους παραπάνω φορείς για την διασφάλιση της μείωσης της όχλησης των πολιτών και της αποφυγής τεχνικών παρεμβάσεων σε δρόμους και περιοχές, μετά την ασφαλτόστρωσή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και η ΔΕΥΑΛ έχουν προγραμματισμένα έργα σε δρόμους της πόλης, γίνεται ενημέρωση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, η οποία με τη σειρά της μέσω προωθητικών ενεργειών (ανακοινώσεων στο τύπο, διανομή φυλλαδίων) ενημερώνει όσους πολίτες επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Η κα Καλογήρου επισήμανε την επιτακτική ανάγκη  της προσέλευσης των πολιτών κατά την φάση προγραμματισμού των έργων ασφαλτόστρωσης, καθώς ισχύει η προσφορά για 100% έκπτωση στα Τέλη Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου έχοντας οι πολίτες τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τον μετρητή, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την παροχή μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι εξασφαλίζεται ο συγχρονισμός των εμπλεκομένων μερών (Δήμος, ΔΕΥΑΛ και ΕΔΑ ΘΕΣΣ) για την αποφυγή τομών μετά την ασφαλτόστρωση.

Εκτός λοιπόν από τις συντονισμένες ενέργειες ενημέρωσης, τόνισε επιπλέον ότι είναι στο χέρι των πολιτών να συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας της πόλης χωρίς να επιβαρύνονται οι δρόμοι.

Τέλος ανέφερε ότι οι υποψήφιοι καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου μπορούν να καλούν καθημερινά στην γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον αριθμό 11 150, για να υποβάλλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να εξυπηρετούνται άμεσα όσον αφορά στην εκτέλεση των εργασιών σύνδεσης.

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.