Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

13/06/2017

Συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή Καρδίτσα 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή Καρδίτσα 2017

 

Άκρως επιτυχημένη θεωρήθηκε η συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, που διοργανώθηκε το διήμερο 09-10 Ιουνίου στην πόλη της Καρδίτσας, από την ΠΕΔ Θεσσαλίας με πρόεδρο τον κ. Κωτσό Γεώργιο και Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας με πρόεδρο τον κ Παπαγεωργίου Ν., το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας με πρόεδρο την κα Καπούλα Νάνσυ, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Καλόγηρο Κων/νο, και την Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών με πρόεδρο τον κ. Καλλέ Ιωάννη.

Το περίπτερο της εταιρίας επισκέφτηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ο οποίος ενημέρωσε προσωπικά τον υπουργό  για το πλάνο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες και υφιστάμενες περιοχές της Θεσσαλίας. Παράλληλα επισκέπτες της έκθεσης, είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη της εταιρείας σχετικά με την τρέχουσα προσφορά της εταιρείας  της 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε όλες τις χρήσεις για τις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου.

Την επόμενη, Σάββατο 10/06/2017, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., κ. Λεωνίδας Μπακούρας, με τον πρόεδρο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., κ. Βενέτη Μπούρα, την αντιπρόεδρο Σοφία Δημογιάννη και στελέχη της εταιρίας, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην Κεντρική Ελλάδα της εταιρίας CNG Thessaly, τονίζοντας την δυνατότητα  που παρέχεται πλέον, μέσω του συμπιεσμένου φυσικού αερίου να απολαμβάνουν οι πολίτες τα οφέλη του, σε περιοχές τις οποίες δεν καλύπτει το υπάρχον δίκτυο.

Στην συνέχεια, με πρωτοβουλία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή της Θεσσαλίας 2017-2021, παρουσία των τοπικών αρχών της περιφέρειας και του αν. υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου. Στον χαιρετισμό του ο αν. υπουργός, υπογράμμισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι οι διεργασίες που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο για τη χρήση του φυσικού αερίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο έγκρισης. Την σκυτάλη παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., κ. Βενέτης Μπούρας o οποίος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης που έχει θέσει η εταιρεία για τις περιοχές της Θεσσαλίας. Εν συνεχεία, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε., κ. Λεωνίδας Μπακούρας, με τα στελέχη της εταιρίας, παρουσίασαν  το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου, με σκοπό όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλίας να απολαύσουν τα οφέλη από την χρήση του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο πλάνο ανάπτυξης του δικτύου είναι οι εξής : Ελασσόνα (CNG) του Δήμου Ελασσόνας, Τύρναβος (CNG) και Αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου, Καλαμπάκα (CNG) του Δήμου Καλαμπάκας, Αγιά του Δήμου Αγιάς, Παλαμάς του Δήμου Παλαμά, Σοφάδες του Δήμου Σοφάδων, Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου, Δήμος Ρ. Φερραίου, Καρδιτσομαγούλα του Δήμου Καρδίτσας, Νέα Αγχίαλος του Δήμου Αλμυρού, Φαλάννη του Δήμου Λαρισαίων, και τέλος το Ομορφoχώρι του Δήμου Κιλελέρ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος στον αν. υπουργό κα το επιτελείο του,  κλείνοντας έτσι ένα πετυχημένο διήμερο για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.