Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

22/11/2019

Τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια το χρονοδιάγραμμα τροφοδότησης των νέων περιοχών του Δήμου Θέρμης

Τις νέες περιοχές του Δήμου Θέρμης, Ταγαράδες, Αγ. Παρασκευή, Σουρωτή και Βασιλικά συνέδεσε με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και εισέπραξε την πιο θερμή υποδοχή των πολιτών για τη συνέπεια στον προγραμματισμό της.

 

Στην τελετή αφής φλόγας του αερίου, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία πρώην Δημαρχείου των Βασιλικών σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Θέρμης, όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν το σεβασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον προγραμματισμό της και την ακριβή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου της.

 

 Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, σκοπό της Εταιρείας αποτελεί η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου, η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου και η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους Χρήστες Διανομής και τους Τελικούς Καταναλωτές. Η Εταιρεία υπηρετεί το σκοπό αυτό υποδεικνύοντας συνέπεια, προσήλωση στο αποτέλεσμα, προσανατολισμό στην οργάνωση και άρτιο στρατηγικό σχεδιασμό, αξίες συνυφασμένες με την πορεία της.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με απόλυτη συνέπεια στο Πρόγραμμα Ανάπτυξής της και σύμφωνα με τις εξαγγελίες που ανακοίνωσε ένα χρόνο πριν, μένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την ένταξη των νέων περιοχών στις περιοχές της Αδείας. Για το Δήμο Θέρμης, η σύνδεση των περιοχών του Δήμου στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ξεκίνησε από τη Θέρμη, ακολούθησε η Ν. Ραιδεστός, το Τριάδι τέλος του 2017 τροφοδοτήθηκαν ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι και τέλος του 2018 το Ν. Ρύσιο. Εντός του 2020 αναμένεται να ενταχθεί στο δίκτυο διανομής και η Καρδία, με επενδύσεις που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 8,4 εκ. € για το Δήμο έως το τέλος του 2023.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ λειτουργεί σεβόμενη πλήρως το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο με γνώμονα τη Λειτουργική της Ανεξαρτησία αναπτύσσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της ισότιμης μεταχείρισης και της ίσης πρόσβασης πληροφοριών των Χρηστών Διανομής.

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου υλοποιούνται με βάση τεχνικά κριτήρια που αφορούν τη δυνατότητα κατασκευής και την ασφάλεια του έργου, αλλά και σύμφωνα με ιδιωτικο - οικονομικά κριτήρια που αφορούν τη ζήτηση και τη δυναμικότητα της κάθε περιοχής, καθώς και την απόδοση της επένδυσης. Η            ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτυγχάνει τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής στην Ελλάδα διασφαλίζοντας την αποδοτικότητα των επενδύσεων της, με γνώμονα το στρατηγικό της σχεδιασμό ανεξαρτήτως πολιτικών βουλήσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος εγκαινίασε το δίκτυο ανάβοντας τη φλόγα φυσικού αερίου, ο Δήμαχος Θέρμης, κ. Θ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της              ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κ. Γιουτίκας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτεζίδης και ο βουλευτής του Σύριζα - πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, η          ΕΔΑ ΘΕΣΣ πορεύεται πάντοτε ενώνοντας τις περιοχές της Αδείας της με το δίκτυο φυσικού αερίου και τους ανθρώπους, οι οποίοι εκπροσωπούν τόσο τις εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και την αντιπολίτευση. Αυτούς τους ανθρώπους η Εταιρεία ευχαριστεί ιδιαίτερα για τα εξαίρετα λόγια τους με τα οποία την χαρακτηρίζουν, και που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις τροφοδότησης που οργανώνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο πέρασμα των χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκ μέρους της πολιτείας, των τοπικών αρχών και των φορέων, εκφράστηκε η ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία που διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που διακρίνεται για το σύγχρονο μάνατζμεντ και τον επαγγελματισμό των στελεχών της. Αναγνώρισαν τη συλλογική προσπάθεια που συντελείται και συνεχάρησαν τη διοίκηση της Εταιρείας για τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει τόσο η υψηλή οργάνωση όσο  και η τεχνογνωσία.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας, «δεσμευόμαστε το αέριο να φθάσει σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Αδείας διευρύνοντας περαιτέρω τον ενεργειακό χάρτη της χώρας, με γνώμονα την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής…».