Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

16/05/2020

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Ισχυρή Παρουσία και Ραγδαία Ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου στον Δήμο Φαρσάλων

Στην εντυπωσιακή πορεία της ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου στο Δήμο Φαρσάλων με δείκτη διείσδυσης που ξεπερνά το 33% του πληθυσμού, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Ιορδάνη Εσκίογλου, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και την Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία, κα Ευθυμία Καλογήρου.

Στο πλαίσιο αυτής, συζητήθηκε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τη σύνδεση με το φυσικό αέριο. Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις μελλοντικές επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν το 1εκ. € για την ανάπτυξη του δικτύου, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του δείκτη διείσδυσης φυσικού αερίου στην περιοχή, ο οποίος θα ξεπεράσει το 60% μέχρι το 2024. Υπογράμμισε ότι, η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η απρόσκοπτη λειτουργία της σε κάθε συγκυρία, εγγυώνται τη τήρηση των δεσμεύσεών της εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η επέκτασή του δικτύου στην περιοχή Αγ. Γεωργίου, όπου θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο το 2Ο Δημοτικό Σχολείο. Επισημαίνεται ότι, η ανάπτυξη του δικτύου με όλες τις επεκτάσεις του, αξιολογείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τις αιτήσεις των υποψήφιων καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Εσκίογλου εξήρε την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της δημοτικής αρχής και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη διείσδυση του φυσικού αερίου. Η διεύρυνση της χρήσης του, δίνει ώθηση ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας στην ευημερία του τόπου και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη της τοπικής αρχής στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας.