Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

23/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΑ ΘΕΣΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ

ΓΙΑΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ

«Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου είναι για μας πρώτη προτεραιότητα καθώς συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή διαδικασία και την βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας, μειώνοντας σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό το κόστος παραγωγής» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος σε εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Χαλκηδόνας.

Στη σύσκεψη που έγινε με αφορμή την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας μετείχαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βεν. Μπούρας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και εκπρόσωποι των εταιρειών ΜΕΒΓΑΛ, ΜΕΛ, BITOM και των ΒΙΠΑ Θεσσαλονίκης και Κουφαλίων.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου, ενός ενεργειακού προϊόντος που όπως είπε μειώνει το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία, την εμπορική και την οικιακή χρήση και μειώνει το κόστος του ισοδύναμου των αερίων του θερμοκηπίου.

«Τα οφέλη του φυσικού αερίου στο οικονομικό πεδίο είναι εύγλωττα» σημείωσε ο κ. Φάμελλος: «το 2016 ο βιομηχανικός τομέας είχε εξοικονόμηση της τάξεως του 35% από τη χρήση του φυσικού αερίου σε σχέση με το 2015, ενώ οι οικιακοί καταναλωτές αγγίξαν εξοικονόμηση 40% σε σχέση με τη χρήση του πετρελαίου».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βεν. Μπούρας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με την ιταλική ΕΝΙ που δραστηριοποιείται τα τελευταία 17 χρόνια στην αγορά του αερίου στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας – όπως είπε – εκτιμώνται από τους καταναλωτές, αφού οι έρευνες που διεξάγει η εταιρεία διαχρονικά, αποτυπώνουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στόχος της εταιρείας για την προσεχή πενταετία είναι η επέκταση του δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ισόρροπα και με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών, σύμφωνα με  αναλυτικό και κατ΄ έτος  Πρόγραμμα Ανάπτυξης που εγκρίθηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Στο πρόγραμμα των επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναφέρθηκε αναλυτικά ο Γεν. Διευθυντής της κ. Λεωνίδας Μπακούρας: «την επόμενη πενταετία» τόνισε «θα επενδύσουμε 91 εκατ. ευρώ και θα επεκτείνουμε το δίκτυο του φυσικού αερίου σε Θεσ/κη και Θεσσαλία κατά 450 χιλιόμετρα». «Μέχρι το καλοκαίρι μάλιστα», συμπλήρωσε, «θα ενημερώσουμε και μεμονωμένους καταναλωτές(που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές εκτός του δικτύου) για τη μέθοδο και τη δυνατότητα σύνδεσης ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής οι εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες».

«Δεν είναι τυχαίο, υπογράμμισε, ότι ο αριθμός αιτήσεων για σύνδεση με το φυσικό αέριο σε κάθε περιοχή που γίνεται επέκταση του δικτύου, είναι εντυπωσιακός».

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουν στη χρήση φυσικού αερίου και τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.