Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

23/01/2018

Άλλη μια περιοχή μπαίνει στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλη μια περιοχή μπαίνει στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ομορφοχώρι – Δήμος Κιλελέρ

Συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα και του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλου Αθανάσιου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22.12.2018 στο Δήμο Κιλελέρ, με θέμα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Ομορφοχωρίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα με τελικό σκοπό το όφελος των καταναλωτών, ήταν παρούσα η Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την περιοχή της Θεσσαλίας κα Καλογήρου Ευθυμία, καθώς και εκ μέρους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών κ. Χατζηκωνσταντίνου Κ., ο Αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Κουκούτσης Ι., καθώς και ο Προέδρος της τοπικής κοινότητας Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ κ. Μαξιμιάδης Γ

Εντός του Φεβρουαρίου 2018 όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες τροφοδότησης της περιοχής, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ για την παραχώρηση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί σταθμός υποβιβασμού της πίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ από 19bar σε 4bar για την τροφοδότηση της περιοχής. Οι πρώτοι καταναλωτές θα μπορούν να επωφεληθούν της χρήσης φυσικού αερίου τέλος Απριλίου – αρχές Μάϊου, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια σύνδεσης φυσικού αερίου με τα πρώτα δημοτικά κτήρια της περιοχής του Ομορφοχωρίου. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου όπως τόνισε ο κ. Μπακούρας θα εξελίσσονται για την επόμενη πενταετία σύμφωνα με τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα υποβάλλονται στην εταιρεία.  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη η ικανοποίηση του για τη άριστη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την εξέλιξη των ενεργειών για την τροφοδότηση της περιοχής του Ομορφοχωρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι και για το έτος 2018 τα τέλη σύνδεσης παρέχονται με 100% έκπτωση για όσους επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και για τις νέες περιοχές, ενώ ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι το 11 150 όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.